Saturday, October 26, 2013

Είναι η εβδομάδα "Κλέβουμε όλοι από το Friends!"

...η αντίστοιχη δική μας θα ήταν μαραθώνιος Παπακαλιάτη.
(Spoiler alert. You have been warned.)
Βλέποντας τις κωμωδίες αυτής της εβδομάδας λοιπόν πρόσεξα κάτι περίεργο. Πολλά αστεία ήταν σχεδόν copy-paste από το Friends, σε σημείο όμως να κοιτάω πίσω από την Vergara μήπως εντοπίσω την Πέμυ Ζούνη να βλέπει όνειρο. Βέβαια αυτό δεν είναι και τόσο περίεργο από μόνο του, μιας και δεν υπάρχει παρθενογένεση και σίγουρα κάποια αστεία στα sitcoms ανακυκλώνονται κτλ. αλλά το παράδοξο ήταν ότι αυτήν την εβδομάδα βάλθηκαν να το κάνουν όλοι ταυτόχρονα! Αναλυτικά:

Modern Family 5x6 - The Help
Αυτό που απασχολεί την οικογένεια Πρίτσετ αυτή τη βδομάδα είναι ότι η Γκλόρια απολύει όλες τις νταντάδες που προσέχουν το μωρό, εν μέρει γιατί πάντα τους την πέφτει ο Μάννυ, εν μέρει γιατί θέλει να είναι η σταρ του σπιτιού. Μια μέρα γνωρίζει στις κούνιες τον Άντυ (κρατήστε το όνομα), έναν άντρα-νταντά (δεν βρίσκω αντίστοιχη ελληνική λέξη του manny) και τον προσλαμβάνει. Ο Τζέι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με αυτό και θέλει με τη μία να τον απολύσει γιατί πολύ απλά νιώθει άβολα να έχει άντρα για νταντά, παρ' όλο που ο Άντυ αποδεικνύεται τρομερά καλός στην δουλειά του και γενικότερα πολύ συμπαθητικός.

Σας θυμίζει κάτι;
Friends 9x6 - The One with the Male Nanny

Η Ρέιτσελ προσλαμβάνει έναν άντρα-νταντά για να προσέχει την Έμμα, τον Σάντυ (έλεος, τόσο πολύ βαριόντουσαν στο Modern Family;). Ο Ρος δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με αυτό και θέλει με τη μία να τον απολύσει γιατί πολύ απλά νιώθει άβολα να έχει άντρα για νταντά, παρ' όλο που ο Σάντυ αποδεικνύεται τρομερά καλός στην δουλειά του και γενικότερα πολύ συμπαθητικός.


The Big Bang Theory 7x6 - The Romance Resonance
O Λέοναρντ γκρινιάζει στην Πέννυ γιατί δεν είναι αρκετά ρομαντική. Αυτή, αφού κάνει πολλές μάταιες προσπάθειες να του αποδείξει το αντίθετο, στο τέλος βγάζει από την ντουλάπα της ένα "κουτί με αναμνήσεις," που περιέχει μεταξύ άλλων ένα εισιτήριο αεροπλάνου που της είχε αγοράσει, ένα αποξηραμένο τριαντάφυλλο που της είχε δώσει, ένα γράμμα που της είχε γράψει κτλ. Ο Λέοναρντ συγκινείται και το βουλώνει.

Σας θυμίζει κάτι;
Friends 4x8 - The One with Chandler in a Box
O Ρος μαθαίνει ότι η Ρέιτσελ πάντα γυρίζει πίσω τα δώρα που της φέρνει και τα παίρνει. Μετά από πολλές μπηχτές, η Ρέιτσελ τα παίρνει με την σειρά της, πάει στην ντουλάπα της και βγάζει ένα "κουτί με αναμνήσεις," που περιέχει μεταξύ άλλων ένα εισιτήριο κινηματογράφου από το πρώτο τους ραντεβού, ένα τσόφλι αυγού από την πρώτη φορά που της έφερε πρωινό στο κρεβάτι (ψιλο-ίου) κτλ. Ο Ρος συγκινείται και το βουλώνει.

How I Met Your Mother 9x6 - Knight Vision

Cassie's Dad: Now that... was a good dessert.
Cassie: "Dessert" sounds like "desert..." 
The desert has sand... 
There's sand at the beach...
And Wesley and I...
Once drove by a beach!

Σας θυμίζει κάτι;
Friends 2x21 - The One with the Bullies


Phoebe: I was walking over here and I passed a buffet...which is my father's last name...
And they were serving franks which is his first name minus the "s" at the end...
And there was a rotisserie with spinning chicken...
Monica: His indian name?
Phoebe: No because I chickened out the last time when I tried to meet him. So I mean coincidences? I don't think so.
Rachel: Ok, so uh, who wants the last hamburger?
Phoebe: Oh, alright, that's it, now I have to go see him.
Monica: Why?
Phoebe: Hamburger. McDonald's. Old MacDonald had a farm, my dad is a pharmacist!


Bonus: Στην αμέσως προηγούμενη σκηνή από αυτή στο How I Met Your Mother η Λίλυ αναγκάζεται να πει ψέμματα στον ιερέα ότι είναι στην ουσία η Ρόμπιν και ο άντρας της ο Μπάρνεϊ και τους κράζει σε πρώτο πρόσωπο
(What can I say, my husband's a sociopath who's slept with over a hundred women and I'm a slut who once let my boss feel me up!)
ακριβώς όπως έκαναν Ρέιτσελ και Μόνικα η μία στην άλλη όταν έκαναν τραπέζι σε δύο γιατρούς (ο ένας εκ των οποίων ο Κλούνει) και παρίσταναν η μία την άλλη.

Bonus no.2: Ένα άλλο παράξενο αυτής της εβδομάδας- που δεν έχει όμως καμία σχέση με το Friends - είναι ότι ο Ραζ συμβουλεύει την Πέννυ να κάνει καντάδα κάτω από το παράθυρο του Λέοναρντ, όπως στην ταινία "Say Anything." Η Πέννυ φυσικά δεν ακολουθεί την συμβουλή του. Ο Άνταμ στο "The Goldbergs" αυτής της βδομάδας όμως...

Weird...

1 comment:

Anonymous said...

Δεν πρέπει να σε στεναχωρήσω αλλά βλέπεις μαλακίες σειρές.